top of page
Bonaire_satteliet.jpg

Ligging

Bonaire is een Nederlands eiland in het Caribische deel van Nederland. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen

Bonaire_Kralendijk-boulevard.jpg

Historie

De eerste bewoners van Bonaire waren de Caiquetio-indianen. Nederland veroverde Bonaire op de Spanjaarden, dit was in 1636. Toen Bonaire in 1816 definitief aan Nederland werden toegewezen. Er heerste kort na de oorlog nog grote armoede op het eiland, met als enige bron de zoutwinning. Toerisme heeft een positieve ontwikkeling gehad op de welvaart.

Begin pagina Bonaire

Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire.

Het is een kleine, rustige stad met veel pastelkleurige gebouwen. Het centrum van de stad bestaat uit een boulevard (Kaya Craane) en een winkelstraat (Kaya Grandi). Voor de boulevard liggen plezierjachten en is de haven voor cruiseschepen. 

De vele restaurantjes en barretjes maken de gezelligheid compleet.

Bonaire_Kralendijk centrum.jpg

Rincon

Rincon is de oudste nederzetting op het eiland Bonaire en de vroegere hoofdplaats voordat Kralendijk deze rol overnam.

Het dorp ligt wat verder op het eiland, tegen de washington slagbaai. Dankzij de oude tradities, festiviteiten en gewoontes wordt Rincon ook wel beschouwd als het culturele centrum van Bonaire.

rincon_bonaire.jpg
Bonaire_Cuilinair_eten_2.jpg

Bourgondisch leven

Culinair kom je zeker aan je trekken op Bonaire. Het eiland staat bekend om de vele en zeer goede restaurants.

Of het nu gaat om een lokaal restaurantje of om een zeer hoogwaardig en luxe restaurant, de kwaliteit van het eten zal je altijd verrassen. Misschien wat onderbelicht, maar dit is uniek op Bonaire.

Bonaire_Sorobon.jpg

Watersport

Ondanks de vele bezienswaardigheden van Bonaire, lichten we Sorobon er toch even uit. Qua natuur is het een prachtig stukje Bonaire, de baai, mangroves, de wilde zee....  Windsurfers weten van het bestaan, maar het is ook een heerlijk plekje voor een lunch of een lekker drankje. Het unieke is de vrijheid die het uitstraalt, deze plek wordt geleefd door liefhebbers van de watersport.

Kitesurfers kunnen terecht bij Pink Beach, Atlantis Beach, Playa Grandi, deze locaties zijn aangekleed met  popup busjes, wat een hoop gezelligheid met zich mee brengt.

National park Washington slagbaai

Het Washington Slagbaai is een nationaal park op Bonaire. Het is een samenvoeging van de parken Washington en Slagbaai en beslaat 5643 hectare. Daarmee is het het grootste Nationaal Park van Caribisch Nederland.

Je doorkruist het park met een auto, wat een beleving op zich is, maar in combinatie met de woeste natuur en prachtige locaties maakt het een uniek beleving.

Bonaire_Seru-Meimei.jpg

Kust

De kust is onmiskenbaar het mooiste van Bonaire.

Bonaire telt meer dan twintig stranden, beperkt deel zijn zandstranden, andere zijn kiezel/koraal stranden. vele ideaal voor zwemmen / snorkelen. Maar bekend zijn ze om de duiklocaties. 

De helder blauwe zee, de prachtige onderwaterwereld en de ruwe natuur maakt het tropische gevoel compleet.

Bonaire_Playa_Chikitu_2.jpg
Bonaire_Boka_duiken_2.jpg

Duikeiland

Duiken is bij uitstek het grote kenmerk van Bonaire. Wereldwijd staat het eiland bekend om de vele mooie duiklocaties direct aan de kust, de meeste herkenbaar aan de yellow stones. 

De west-/zuidkust is het meest toegankelijke deel van het eiland. De onderwaterwereld is prachtig en door vele geliefd.

Voor de ervaren en avontuurlijke duikers zijn er nog duiken mogelijk aan de wildere oostkust.

Bonaire_Donkeyfarm.jpg

Vele bezienswaardigheden

Naast bovenstaande zijn er nog vele bezienswaardigheden. Bonaire is een eiland met een lange geschiedenis, een ruige natuur en vooral een gastvrij en vrolijke bevolking.

Eigenlijk ben je nooit uitgekeken op Bonaire.

Ontdek Bonaire op je eigen tempo, maar geniet vooral van de sfeer en rust. Je zult merken dat 1 vakantie niet genoeg zal zijn....

bottom of page